lunes, 8 de abril de 2013

Fem galetes!

Des de VIURE i JUGAR us convidem a gaudir del plaer de la cuina i tot el que aquesta ens aporta: nous coneixements, noves experiències gustatives i delicioses, desenvolupament dels sentits de l'olfacte i del gust...

Avui, us animem a provar de fer galetes amb els vostres fills/es o alumnes, seguint l'exemple d'aquest vídeo tant il·lustratiu i interessant per visionar amb els infants:

 


Recepta

Ingredients per a fer 35 galetes petites

  • 450 gr. de farina
  • 250 gr. de sucre
  • 225 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 2 culleradetes d'essència de vainilla
  • 1 ou

Elaboració

Batre la mantega amb el sucre fins que ens quedi una massa esponjosa.

Afegir-hi l'ou i l'extracte de vainilla i seguir batent fins que quedin ben integrats.

Barrejar la farina amb la sal; baixar la velocitat de la batedora al mínim (jo en aquest punt canvio l'estri de varilles per la papallona) i afegir-la progressivament a la massa anterior. Batre fins que tingueu una massa, segurament haureu d'acabar d'amassar-la sobre el taullel per a què quedi tota la farina ben incorporada.
Compte! No s'ha d'amassar en excés, només fins que estiguin tots els ingredients incorporats, sinó un cop les galetes estiguin al forn us sortiran bombolles d'aire.
Si s'enganxa a les mans afegiu farina fins que no ho faci. (uns 50 gr. aprox.)

Dividir la massa en 2 parts, formar 2 boles i envolicar amb paper film. Deixar refredar a la nevera durant almenys 1 hora.

Treure la massa de la nevera i estirar-la entre 2 papers de forn, amb les guies fer un gruix d'uns 8 mm.

Tallar la massa amb els talladors escollits i posar les galetes sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat.

Deixa reposar les galetes ja tallades a la nevera durant uns 15 min. abans de posar-les al forn, d'aquesta manera no se'ns deformaràn durant la cocció.

Preescalfar el forn a 175ºC.

Fornejar durant uns 15 minuts o fins que les galetes es comencin a daurar per les puntes.
Compte! No les fornegeu en excés o un cop fredes estaran molt dures.

Treure del forn i deixar-les uns minuts a la safata on s'acabaran de coure. 

Deixar refredar completament sobre una reixeta abans de decorar-les. Ara ja les teniu llestes per posar-hi la glassa i molta imaginació al damunt!

*Si les voleu fer de xocolata, només cal substituir 50 gr. de farina per la mateixa quantitat de cacau en pols.

*Podeu saboritzar-les amb essències, purès de fruites, etc.

*Aquestes galetes es guarden perfectament dins una llauna hermètica durant vàries setmanes.

Per a fer la decoració (glassa)

Ingredients

  • 1 clara d'ou pasteuritzada (20g aproximadament)
  • 200-250g de sucre llustre de compra*
  • Una mica d'aigua o suc de llimona
*Sobretot no fer-ho amb sucre triturat per nosaltres mateixos, el glassejat tindrà un aspecte granulat.

Elaboració

Posem la clara d'ou en un bol i anem afegint poc a poc el sucre llustre per a que el vagi absorbint. N'anem afegint més i més fins que ens queda una massa blanca i espessa.

Ara separem la massa en petits recipients, tants com colors volem aconseguir, i els anem tenyint amb colorant alimentari.

Una vegada preparats els colors necessàris, comença la part més artística del procés: donar un toc de color a les nostres galetes!

Proposta de VIURE i JUGAR

Donat que s'acosta sant Jordi, us animem a provar de fer les galetes amb forma relacionades amb l'auca de Sant Jordi.


Si us animeu, més endevant un proposarem una activitat didàctica i educativa utilitzant aquestes galetes! Però per això no podeu menjar-vos-les, aureu de fer un esforç i saber esperar! Ànims!

No hay comentarios:

Publicar un comentario