viernes, 22 de marzo de 2013

Bits, un recurs per al desenvolupament de la intel·ligència


Una proposta metodològica per treballar els BITS a l’educació infantil és presentar les imatges als nens i a les nenes de forma ràpida: un segon per a cada bit. La freqüència de les sessions pot ser de tres cops al dia, distribuïts al llarg de la jornada escolar. Es passaran els mateixos bits durant uns quant dies perquè s’assoleixin els continguts, poteriorment l’educadora els canviarà per treballar-ne d’altres.

L’objectiu del treball de bits pretén:

1. Desenvolupar la memòria per augmentar la capacitat de retenció de la informació.
2. Estimular la intel·ligència.
3. Fomentar la curiositat i l’interès dels infants.
4. Millorar la capacitat d’atenció.
5. Augmentar el lèxic.

*Un BIT és una unitat de contingut informatiu d’un missatge, que equival a la informació continguda més elemental de tots els missatges possibles, aquell que només té dues alternatives igualment probables: sí o no.
Els bits com unitats d’informació es poden presentar en format paper, fotografia o en presentacions PowerPoint.
En els bits en fomat paper mostren a la cara del davant la fotografia bé  il·lustració i a la cara del darrera la informació de la imatge que ha d’arribar als infants. L’educadora pot explicar o destacar aquesta informació que pensi que són rellevants.


A continuació us posem una mostra de bits d'intel·ligència.

El primer exemple que us posem són bits d'intel·ligència d'animals del bosc. El nostre entorn és la Cerdanya, ple de boscos on habiten molts animals, per aquest motiu creiem que els vostres infants des de ben petits és bo que coneguin alguns dels animals que hi viuen.



El segon exemple de bits que us mostrem a continuació tracta de peces de roba. Des de ben petits que vestim als nostres infants amb tot tipus de peces de roba; pantalons, faldilles, samarretes... per aquest motiu creiem que és bo que coneguin el nom de la peça de roba que es posen perquè vagin adquirint més autonomia.



Un altre tema que és interessant tractar des de ben petits són els mitjans de transport. Tant si estas en una ciutat com en un poble, quan surts al carrer sempre en veus algun, per tant si des de ben petits en saben el nom dels més comuns, quan vagin pel carrer els sabran reconèixer cada un quin és.


No hay comentarios:

Publicar un comentario