domingo, 31 de marzo de 2013

Documental, Tornem a jugar!


Us proposem que feu una ullada al programa "Documentos Tv" que s'emet aquesta nit a les 23.00h a La2. Es tracta d'un documental molt interessant sobre l'impacte de les noves tecnologies a la infància i adolescència, anomenat "Vuelve a Jugar". El documental posa de manifest els perills que el món de les pantalles pot induir sobre els nens i nenes, que ja des d'edats molt primerenques en fas un ús incontrolat, juntament amb l'aïllament, la manca de relació i habilitats socials que poden esdevenir entre els joves.

Les idees principals que podem extreure del reportatge és molts dels nens i nenes d'avui romanen un 90% del seu temps en espais tancats. A EEUU els joves passen entre 7 i 11 hores al dia davant de tota mena de pantalles. El documental explora la vida de 6 adolescents americans, traient-los de casa seva i portant-los a un entorn natural, on s'observa com interactuen i conviuen durant uns dies.

Pensem que convé analitzar i ser conscients dels impactes nocius que poden comportar l'ús inadequat de les pantalles. Alguns joves del reportatge ens parlen de l'extstència de dos mons: un real i un virtual, i alguns d'ells es troben més còmodes interactuant al món fictici, aquest fet els pot cap a una pèrdua d'interès i curiositat de descobrir el món real, el natural.

No deixem de viure al món, amb els peus a terra, perquè de mons només en tenim un, i millor que aquesta vivència no sigui una ficció. El nostre consell és que aprofitem l'entorn natural per fer tot allò que ens permeti, ja que seran aprenentatges descoberts, vivenciats i explorats pels pròpis infants i que els posibilita elements manipulatius i els manté en relació amb els altres.  Deixem les eines i mitjans tecnológics per els aprenentatges en els quals el seu ús sigui necessari. Serà important, doncs, tenir clar perquè necessitem aquests mitjans i tecnologies de la informació i comunicació, i què volem aconseguir.

Per visionar el documental complet podeu clicar sobre el següent enllaç:

Documentos TV, Vuelve a jugar!


No hay comentarios:

Publicar un comentario