miércoles, 10 de abril de 2013

Benvinguts

Us donem la benvinguda al bloc de recursos sobre Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) per Educació Infantil,  que dona continuitat al projecte educatiu lliure VIURE i JUGAR, formant part dels seus recursos pedagògics.

Sense cap dubte la manera en què vivim, aprenem i treballem està canviant constantment gràcies a l'expansió de la tecnologia, que és potser un indicador del gran canvi social que s'esta produint. Tots sabem que cada vegada és major l'accessibilitat i la presència de noves tecnologies a la vida quotidiana de la societat en general... a casa, a la feina, i com no a les llars i  escoles.

Podem dir que la a tecnologia ens permet comunicar-nos, transmetre, accedir, analitzar i interpretar informació, i aquests processos avui dia formen part de la nostra cultura.

Des del bloc VIURE i JUGAR  defensem el desenvolupament natural i lliure dels infants, amb un acompanyament respectuós i afectuós, prioritzant els materials naturals i el joc com a eines per al seu creixement i desenvolupament personal, però no podem obviar que la tecnologia és una eina que ens permet infinitat d'aprenentatges, que hem d'aprofitar perquè els infants en gaudeixin i n'obtinguin el major profit. Per aquest motiu, resulta necessari recollir, filtrar i pautar les tecnologies de la informació i comunicació, fent-ne un ús acurat i adient a l'edat i als ritmes dels infants, i aquesta responsabilitat ens toca a tots, a la societat en general, però especialment a pares, mares i educadors.

Aquest espai de recursos ha estat creat perquè, tant pares i mares com educadors, tingueu a l'abast aquestes eines, propostes i recursos TIC dels que parlem;  perquè afavorir el desenvolupament integral dels nens i nenes al llarg de l'etapa infantil, (0 a 6 anys), ens resulti una tasca menys complexe.

Trobareu propostes d'activitats, aplicatius web recomanats, bits d'intel·ligència, notícies, enllaços i un ampli recull de recursos trobats a la xarxa, tots ells vinculats a les TIC.

Us convidem a fer una ullada, a comentar i a suggerir tot allò que s'us passi pel cap!
Desitgem que us agradi i que en traieu el màxim profit!

I no oblideu, com deia Bernard Aucouturier:

"Els nens són un tresor; no els apagueu...
 Observeu-los, escolteu-los, deixeu-los actuar, deixeu-los transformar a travès del seu joc.
 Deixeu-los expressar-se...
 Deixar-los jugar és deixar-los viure, és deixar-los estimar la vida."



No hay comentarios:

Publicar un comentario