lunes, 8 de abril de 2013

Aplicatius per treballar hàbits d'higiene!

Avui, des de VIURE i JUGAR volem proposar-vos un parell d'aplicatius TIC per reafirmar el treball d'alguns hàbits d'higiene personal amb infants de l'etapa infantil, en aquest cas rentar-se les dents i rentar-se les mans.

El primer aplicatiu que us presentem és un JClic que de manera integral treballa l'hàbit de rentar-se les dents. Són un conjunt d'activitats que inclouen puzzles, numeració, lectura, escriptura, associacions, relacions... Es pretén que els nens i les nenes entenguin la importància de la higiene dental i els bons hàbits en alimentació.

Enllaç: Dents sanes? Sí! Càries? No, gràcies!


El segon aplicatiu que us volem presentar és un conte narrat anomenat El Senyor Sabó i el seu super ull, que ens mostra la necessitat de l'hàbit de rentar-se les mans abans dels àpats.

Enllaç: El Senyor Sabó i el seu super ull!




Des de VIURE i JUGAR volem recalcar que...

Els hàbits són unes pautes de comportament que ajuden als nens/es a estructurar-se, a orientar-se i a formar-se millor. L'adquisició dels diferents hàbits els permet ser més autònoms, fa possible que tinguin una convivència positiva amb els altres i són necessaris en l'adquisició dels nous aprenentatges. 

Els hàbits s'han de treballar a casa i a l'escola. A mida que els nens/es van assolint els diferents hàbits se senten més segurs, tranquils, equilibrats i amb ganes d'aprendre. Observar els seus petits progressos dia a dia i saber valorar-los és per a ells/es una motivació important i necessària per continuar avançant.

Per tant volem fer èmfasi en que aquest treball ha de ser constant i integral. Els habits es treballan a diari tant a casa com a l'escola. Els aplicatius presentats només són una ajuda per reafirmar-los.

Esperem que, en aquest sentit, us siguin de gran utilitat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario